Goa, Indien 2011

Äntligen varmt och skönt i Indien!

Goa rummet

Stort hotellrum på Beleza by the Sea i Colva.

14 – 21 april 2011
Det är riktigt varmt här i Colva i Goa. Det var precis vad vi behövde efter de tuffa och kalla veckorna i Nepal.

Vad vi gör? Ja, så lite som möjligt. Stranden lockar lika mycket varje dag. Maten är mycket god och billig.

Vi anlände rätt sent med flyget, tog taxi till vårt hotell – Beleza by the Sea. Vi har en hel våning för oss själva med kök (vad vi nu ska med ett kök till) och sällskapsrum och en stor altan. Snacka om kontraster.

Vi var väldigt hungriga den kvällen vi anlände så vi gick raka vägen till restaurangen och hamnade mitt i ett Indiskt bröllop (ett äldre par som förnyade sina löften) och blev bjuden på bröllopstårta och öl och jag bjöds upp att dansa tillsammans med bruden och hennes vänner – nåt indiskt. Trevligt var det i alla fall.

Igår tog vi taxi till Goas huvudstad Panjim, ca 45 minuter enkel väg. Vi lät taxin vänta ett par timmar för lite shopping tills vi var less och åkte tillbaka.

Det är fint här men irriterande att det ligger skräp och sopor överallt.
Ryssar, ryssar, ryssar överallt – till och med skyltar och menyer är på ryska här. Men inga svenskar. Jo, en kille träffade vi på stranden, som kom fram till oss och frågade om vi ville vakta hans pinaler medan han tog sig ett dopp i havet för han litade inte på indierna, vilket inte heller andra indier verkade göra, för snart vaktade vi flera indiska badgästers ägodelar.

Verkar vara populärt att fotas med ”vita”. Jag har fått ställa upp ett par gånger tillsammans med indiska familjer.

Nu ska vi till stranden och ta oss en drink eller två och på kvällen blir det en promenad till samhället för en genuin indisk middag.

Goa Shopping

Shopping i Panjim.

Goa drinkar

Det blev många såna goda fruktdrinkar på stranden.

Goa fattigt

Fattiga sidan av Goa.

Goa skräpa inte

Dom kan nog inte läsa…

Goa Indier colva beach

Indier på Colva beach… och Henry i mitten.

Goa solnedgång

En dag till i Goa

Det har varit en otroligt skön vecka här i södra Goa. Här är vi bland indier kan man ju säga – förutom en hel del ryssar – och vi är turistattraktionen. Flera kvällar har vi promenerat längs Colva strand och häpnat över den mängd indier – familjer, par, kompisgäng – som badar, umgås, har picnic… och fotar oss. Alla är trevliga.

Kor och oxar promenerar obehindrat på de smala gatorna och bilar tutar hejvilt.

I morgon eftermiddag lämnar vi Goa med destination Linköping och Stockholm för att hälsa på barnen. Dags att börja planera för nästa äventyr…

Goa kossa

Bland oxar och bilar i Colva.

Goa sol och palmer

Och så den klassiska bilden av solnedgången – denna gång från Colva beach.